Chinees bestellen in Lelystad.

Veel mensen denken bij eten bestellen al snel aan de afhaalchinees, een geliefde plek voor Nederlandse families om de lekkerste gerechten te bestellen. Chinees eten is ontzettend populair, ook bij bestellers op EetSmakelijk.nl. Zo bieden onze Lelystadse partners bijvoorbeeld dim sum, babi pangang, foe yong hai en verschillende wokgerechten aan via ons platform. Chinees bestellen in Lelystad doe je daarom bij EetSmakelijk.nl.

Download nu de app

Geschiedenis van het Chinees bestellen.

De meeste Chinese restaurants in Nederland zijn niet voor honderd procent gericht op de Chinese keuken, maar noemen zichzelf Chinees-Indisch. Vaak tref je in dit soort restaurants een combinatie van traditionele Chinese en Indische gerechten. Zo bestel je dus niet alleen foe yong hai en babi pangang, maar ook bami, nasi en gadogado.

Het eerste Chinese restaurant in Nederland opende in 1920 in Rotterdam. Vooral na de Tweede Wereldoorlog ontstond er extra interesse in de Indische keuken. Dit kwam door de terugkeer van Indonesische Nederlanders en militairen die in Indonesië gevochten hadden. Deze Indische Nederlanders openden vervolgens in de grote steden een aantal Indische restaurants. Eigenaren van Chinese restaurants zagen de populariteit van de Indische gerechten en besloten om Indische koks aan te nemen. Samen zorgen ze voor het ontstaan van een hele nieuwe keuken: de Chinees-Indische keuken.

Dat wil niet zeggen dat er helemaal geen restaurants bestaan die uitsluitend Chinese of Indische gerechten op hun menukaart aanbieden. Via EetSmakelijk bestel je bij authentieke Chinese, Indische en Chinees-Indische restaurants: net waar je trek in hebt.

 

Andere Aziatische keukens.

Bij EetSmakelijk hebben we in Lelystad naast Chinese restaurants nog veel meer aangesloten Aziatische restaurants. Zo bestel je ook JapansVietnameesThaisIndonesisch of Indiaas via onze applicatie. Deze keukens zijn sterk beïnvloed door het boeddhisme, het hindoeïsme en de islam. De smaken in de Aziatische keuken zijn vaak gedefinieerd en gebalanceerd. Die balans komt voort uit de Aziatische cultuur, waarin we het streven naar balans terug zien in bijvoorbeeld het Chinese principe van Yin en yang en de Japanse culinaire term ‘umami’, de vijfde basissmaak.

 

Kun je niet kiezen?

Dat snappen we wel. De Aziatische keuken heeft natuurlijk een hoop te bieden: van noedels tot sushi, van Peking eend tot pittige curry. Gelukkig hebben we daar iets op bedacht! Door middel van onze Discovery-functie vind je altijd de keuken die bij jou en je trek past. Zo vindt je het lekkerste eten, ook als je even geen zin hebt in Chinees bestellen.

Als je eenmaal gekozen hebt, kun je je bestelling meteen online afronden. Je kiest of je het eten afgeleverd wil krijgen of wil ophalen en je kiest of je online of contant wil betalen. Meer hoef je niet te doen. De lekkerste gerechten van restaurantkwaliteit worden direct aan huis geleverd! Het enige wat je hoeft te doen, is wachten.