Grieks bestellen in Lelystad.

De Griekse keuken is er eentje die bekend staat om zijn heerlijke vleesgerechten en gebruik van verse ingrediënten. Loopt het water je al in de mond bij het horen van termen als tzatziki, souvlaki en gyros? Op EetSmakelijk.nl bestel je gemakkelijk en snel je favoriete Griekse gerechten van je favoriete Griekse restaurant in Lelystad.

Download nu de app

Eten in de Griekse cultuur

Eten vormt een belangrijk onderdeel van de gemiddelde dag in Griekenland. Over het algemeen nuttigt een Griek twee warme maaltijden op een dag. Dit doen ze thuis of in een taverna, een soort Grieks eethuisje. Voor Grieken is een maaltijd niet alleen maar eten, maar ook gezelligheid en een sociale aangelegenheid. Daarom zie je in Griekenland de taverna’s rond lunchtijd vollopen.

Griekenland is, ten opzichte van andere Europese landen, altijd een armer land geweest. Hierdoor zijn veel gerechten in de Griekse keuken ontzettend arbeidsintensief, lastig om te maken, maar qua ingrediënten redelijk goedkoop.

 

De Griekse keuken

De Grieken consumeren de meeste olijfolie per hoofd van de bevolking ter wereld. Voor authentieke Griekse gerechten wordt alleen de beste olijfolie, die van de eerste persing, gebruikt. Op deze manier blijft de smaak van de ingrediënten vers en fris. Moderne alternatieven voor olijfolie, zoals zonnebloem- en maïsolie worden in de Griekse keuken tegenwoordig ook gebruikt. De olijf wordt daarnaast ook veel gegeten als bijgerecht of onderdeel van een salade. Waar we in Nederland vaak kiezen voor groene, pitloze olijven, kiest men in Griekenland liever voor een zwarte olijf met pit.

Grieken zijn echte vleeseters. Het meestgebruikte vlees in de Griekse keuken is varkensvlees, maar men eet ook konijn, schaap, geit en rund. Vis wordt er, daarentegen, een stuk minder gegeten. Hoewel Griekenland aan de middellandse zee ligt, wordt vis in Griekenland gezien als luxeproduct. Voor veel Grieken is vis namelijk te duur.

Wat je misschien niet wist, is dat men in Griekenland ook veel verschillende soorten pasta eet. Deze pasta, zymarika genoemd, komt voor het grootste gedeelte overeen met de pasta die in Italië gegeten wordt. Daarnaast serveert men traditioneel bij elke warme maaltijd een portie brood.

 

Kun je niet kiezen?

Gelukkig hebben we daar iets op bedacht: Discovery! Door middel van deze vernieuwende functie vind je altijd de keuken die bij jou en je trek past. Zo vindt je het lekkerste eten in Lelystad en omstreken, ook als je even geen zin hebt in Grieks bestellen.

Als je eenmaal gekozen hebt, kun je je bestelling meteen online afronden. Je kiest of je het eten afgeleverd wil krijgen of wil ophalen en je kiest of je online of contant wil betalen. Meer hoef je niet te doen. De lekkerste gerechten van restaurantkwaliteit worden direct aan huis geleverd! Het enige wat je hoeft te doen, is wachten.