Indonesisch bestellen in Lelystad.

Indonesië is de grootste eilandengroep ter wereld. Met 17.508 verschillende eilanden, waarvan ruim 6.000 bewoond, is Indonesië een land waar veel verschillende culturen samenkomen om de lekkerste en meest bijzondere gerechten te maken. Ook in Lelystad bestel je via EetSmakelijk.nl verschillende regionale en nationale Indonesische gerechten. Van snacks tot sterrenmaaltijd – de Indonesische keuken biedt het allemaal.

Download nu de app

Geschiedenis van de Indonesische keuken.

De Indonesische keuken is een soort smeltkroes van verschillende regionale culturen en gewoonten, landelijke invloeden en internationale inmenging. Zo wordt de Sumatraanse keuken bijvoorbeeld enigszins beïnvloed door verschillende keukens uit het Midden-Oosten. De keuken van de oosterlijk gelegen eilanden van Indonesië is vergelijkbaar met die van Polynesië en Melanesië, terwijl de Javaanse keuken weer weinig buitenlandse invloeden kent.

Geschiedkundig gezien is Indonesië lange tijd betrokken geweest bij de handel in specerijen. Nog voor Indonesië door de Nederlanders werd gekoloniseerd, hadden ze dankzij Spaanse en Portugese ruilhandelaren al kennis gemaakt met producten van het Amerikaanse continent. De Molukken, waar specerijen als nootmuskaat en kruidnagel werden gekweekt, hebben op nationaal niveau een bijdrage geleverd aan de Indonesische keuken.

De Indonesische keuken kenmerkt zich vaak door het gebruik van gecompliceerde combinaties van specerijen in de zogeheten ‘boemboe’. Bekende gerechten uit de Indonesische keuken zijn nasi goreng en gado-gado. Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel militairen en kolonialen vanuit Indonesië terug naar Nederland. De gerechten en recepten die zij meenamen zijn vervolgens sterk aangepast aan de Nederlandse smaak. Indonesische gerechten die dusdanig aangepast zijn, worden ook wel aangeduid als Indisch.

 

Andere Aziatische keukens.

Bij EetSmakelijk hebben we naast de Indonesische keuken nog veel meer aangesloten Aziatische restaurants in Lelystad. Zo bestel je ook JapansVietnameesThaisChinees of Indiaas via onze applicatie. Deze keukens zijn sterk beïnvloed door het boeddhisme, het hindoeïsme en de islam. De smaken in de Aziatische keuken zijn vaak gedefinieerd en gebalanceerd. Die balans komt voort uit de Aziatische cultuur, waarin we het streven naar balans terug zien in bijvoorbeeld het Chinese principe van Yin en yang en de Japanse culinaire term ‘umami’, de vijfde basissmaak.

 

Kun je niet kiezen?

Dat snappen we wel. De Aziatische keuken heeft natuurlijk een hoop te bieden: van noedels tot sushi, van Peking eend tot pittige curry. Gelukkig hebben we daar iets op bedacht! Door middel van onze Discovery-functie vind je altijd de keuken die bij jou en je trek past. Zo vindt je het lekkerste eten, ook als je even geen zin hebt in Indonesisch bestellen.

Als je eenmaal gekozen hebt, kun je je bestelling meteen online afronden. Je kiest of je het eten afgeleverd wil krijgen of wil ophalen en je kiest of je online of contant wil betalen. Meer hoef je niet te doen. De lekkerste gerechten van restaurantkwaliteit worden direct aan huis geleverd! Het enige wat je hoeft te doen, is wachten.