Japans bestellen in Lelystad.

Het eerste waar iemand aan denkt bij Japanse gerechten is natuurlijk de heerlijke sushi en sashimi, maar de Japanse keuken is veel meer dan dat. De traditionele keuken van Japan heet washoku (和食) en is gebaseerd op rijst met misosoep. Daarnaast ligt er in de Japanse keuken een grote nadruk op seizoensgebonden ingrediënten. Traditioneel gezien behoren ook een aantal noedels tot de Japanse keuken. Japanners eten veel vis en, vanwege de boeddhistische cultuur, weinig vlees. Op EetSmakelijk.nl vind je daarom de lekkerste Japanse gerechten om te bestellen in Lelystad.

Download nu de app

De Japanse keuken.

In de Japanse keuken combineert men het basisvoedsel, witte rijst, met een of meerdere okazu, bijgerechten. In de moderne Japanse keuken kunnen deze okazu ook gegeten worden bij verschillende soorten noedels, in plaats van rijst. Naast de sterke invloed van vis in de Japanse gerechten, zien we ook een gematigd gebruik van onder andere rood vlees, olies, vetten en melkproducten. Japanse gerechten hebben daarentegen vaak wel een hoog zoutgehalte door het gebruik van onder andere sojasaus en miso.

Sushi is in Nederland de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Zowel bij restaurantbezoekers als bij bestellers. Daarom bestel je via EetSmakelijk iedere dag de lekkerste, verse sushi van de beste restaurants in de buurt. Japanners hechten ontzettend veel waarde aan traditie, zo ook bij sushi. We onderscheiden de volgende soorten sushi:

  • Maki, hierin wordt de rijst samen met de ingrediënten op een rol nori gelegd en vervolgens erin gerold.
  • Nigiri, de populairste sushi in Japan, is sushi die met de hand gevormd wordt. De rijst wordt gepakt en gevormd met de hand. De ingrediënten komen vervolgens bovenop terecht.
  • Oshi, fijngedrukte sushi die meestal in een bakje tot een rechthoekig blokje geperst. Oshi komt, in tegenstelling tot de meeste sushi, uit Osaka.
  • Inari, sushi waarbij geen rauwe vis komt kijken. De sushirijst wordt in een klein zakje van gefrituurde tofu gestopt en geserveerd.
  • Chirashi, een kom rijst waaraan de overige ingrediënten worden toegevoegd.

Daarnaast eet men ook vaak sushi zonder de rijst. Dit noemt men ‘sashimi’, traditioneel gegeten als eerste gang tijdens een Japanse maaltijd.

 

Andere Aziatische keukens

Bij EetSmakelijk hebben we naast de Japanse keuken nog veel meer aangesloten Aziatische restaurants in Lelystad. Zo bestel je ook ChineesVietnameesThaisIndonesisch of Indiaas via onze applicatie. Deze keukens zijn sterk beïnvloed door het boeddhisme, het hindoeïsme en de islam. De smaken in de Aziatische keuken zijn vaak gedefinieerd en gebalanceerd. Die balans komt voort uit de Aziatische cultuur, waarin we het streven naar balans terug zien in bijvoorbeeld het Chinese principe van Yin en yang en de Japanse culinaire term ‘umami’, de vijfde basissmaak.

 

Kun je niet kiezen?

Dat snappen we wel. De Aziatische keuken heeft natuurlijk een hoop te bieden: van noedels tot sushi, van Peking eend tot pittige curry. Gelukkig hebben we daar iets op bedacht! Door middel van onze Discovery-functie vind je altijd de keuken die bij jou en je trek past. Zo vindt je het lekkerste eten, ook als je even geen zin hebt in Japans bestellen.

Als je eenmaal gekozen hebt, kun je je bestelling meteen online afronden. Je kiest of je het eten afgeleverd wil krijgen of wil ophalen en je kiest of je online of contant wil betalen. Meer hoef je niet te doen. De lekkerste gerechten van restaurantkwaliteit worden direct aan huis geleverd! Het enige wat je hoeft te doen, is wachten.