Mexicaans bestellen in Lelystad.

De Mexicaanse keuken is een van de bekendste keukens ter wereld, voornamelijk door de wereldwijde bekendheid van de fusiekeuken ‘Tex-Mex’, een combinatie van Mexicaans en Texaanse gerechten en gewoonten. Ook in Lelystad kun je genieten van het beste van de Mexicaanse, maar ook de Tex-Mex keuken. Je bestelt je favoriete gerechten snel en gemakkelijk via EetSmakelijk.nl.

Download nu de app

Oorsprong van de Mexicaanse keuken.

De Mexicaanse keuken, zoals we deze tegenwoordig kennen, is een samensmelting van de Azteekse en Spaanse keuken. In 1521 werd het Azteekste rijk veroverd door Spaanse veroveraars. Na deze verovering ontstond een keuken die gebaseerd was op een mix van Spaanse en Azteekse ingrediënten. Zo aten de Azteken voornamelijk maïs, waarmee ze tortilla’s en taco’s maakten. Ook bonen, tomaten, avocado’s en rijst werd er veel gegeten. De Spaanse veroveraars brachten vooral nieuwe kruiden met zich mee en combineerden deze met bestaande Azteekse gerechten.

 

Tex-Mex.

Later werd de Mexicaanse keuken geïntroduceerd in de Amerikaanse keuken, voornamelijk in Texas. Op deze manier ontstond er weer een mix van twee keukens, waardoor nieuwe gerechten ontstonden. Chili con carne, fajitas en krokante taco’s zijn uitvindingen uit de Texaans-Mexicaanse keuken, maar worden tegenwoordig ook in Mexico bereid en gegeten.

 

Het beste van de (Texaans-) Mexicaanse keuken ontdekken.

Heb je zin in Mexicaans, maar weet je niet precies bij welk restaurant je zulke gerechten kunt krijgen of heb je geen zin om weer hetzelfde Mexicaanse gerecht te bestellen? Daar hebben we iets op bedacht! Via Discovery ontdek je namelijk met een druk op de knop de lekkerste gerechten, van wok tot tapas, van Italiaans tot Japans: niks is te gek en alles kan. Download nu onze app, om meteen gebruik te maken van deze en andere extra functionaliteiten.