Roti bestellen in Lelystad.

Roti staat in Nederland vooral bekend als een gerecht uit de Surinaamse keuken, dat gegeten wordt met bijvoorbeeld kousenband, erwten of aardappelen. Roti kan op veel verschillende manieren bereid worden, maar het hoofdingrediënt, de roti, blijft altijd hetzelfde! Benieuwd naar welke soort roti het beste aansluit op jouw smaakpalet? Bestel via EetSmakelijk.nl in Lelystad gemakkelijk en snel de lekkerste roti

Download nu de app

De geschiedenis van roti.

Roti is een ongerezen platbrood dat van oorsprong werd gemaakt op het Indische subcontinent. De eerste aanwijzingen van het bestaan van roti komen uit het Neolithicum, de nieuwe steentijd, die rond 11.000 voor Christus begon. Tegenwoordig wordt het, naast op het Indisch subcontinent, veel gegeten in Oost-Afrika en de Caribische eilanden. Doordat Hindoestaanse emigranten het recept van roti over de hele wereld meegenomen hebben, kennen we roti tegenwoordig ook als een Surinaams gerecht. Hier wordt roti vaak gegeten met gemalen gele spliterwten (roti dalbharie) of aardappelen (roti alubharie), die op smaak worden gebracht met Surinaamse smaakmakers als komijn en madame-jeanette.

Naast de traditionele varianten roti, worden ook varianten van Surinaamse roti, zoals vegetarische roti, steeds populairder. Op EetSmakelijk.nl vind je in Lelystad zowel de traditionele roti als nieuwe, moderne varianten.

 

De lekkerste roti ontdekken.

Heb je zin in roti, maar weet je niet precies bij welk restaurant je roti kunt krijgen of heb je geen zin om weer dezelfde soort roti te bestellen? Daar hebben we iets op bedacht! Via Discovery ontdek je namelijk met een druk op de knop de lekkerste gerechten, van wok tot tapas, van Italiaans tot Japans: niks is te gek en alles kan. Download nu onze app, om meteen gebruik te maken van deze en andere extra functionaliteiten.