Spaans bestellen in Lelystad.

De Spaanse keuken geldt als een van de grondleggers van de keukens van het Middellandse Zeegebied. Net zoals in Italië, Griekenland en Frankrijk is de Spaanse keuken een mengeling van veel verschillende regionale keukens met gedeelde overeenkomsten. Waar de Grieken de meeste olijfolie per hoofd van de bevolking consumeren, wordt in Spanje de meeste olijfolie ter wereld geproduceerd. De Spanjaarden consumeren daarnaast, op de Japanners na, de meeste vis ter wereld. In Lelystad bestel je de gevarieerde Spaanse keuken, eenvoudig en snel via EetSmakelijk.nl.

Download nu de app

Eten in de Spaanse cultuur.

Zoals in veel landen met een Mediterrane keuken, waaronder bijvoorbeeld Marokko, maakt eten ook in de Spaanse cultuur een belangrijk deel uit van een doorsnee dag. Men ontbijt er eenvoudig na het opstaan of voordat ze naar werk gaan. De lunch valt er erg laat, meestal rond een uur of twee, waardoor men halverwege de ochtend vaak de tijd neemt voor een elfuurtje. Rond twee uur wordt er geluncht, traditioneel in meerdere gangen, waarna er nog nagepraat wordt aan tafel. De Spaanse overheid probeert al een aantal jaar om deze traditie te doen afnemen, zodat de werkdag eerder afgelopen is. Het avondmaal vindt, net zoals de lunch, relatief laat plaats – zeker als je kijkt naar de Nederlandse gewoonten. Tussen half negen en tien schuift men aan voor de laatste maaltijd van de dag, die lichter is dan de lunch. Net zoals het elfuurtje, vindt er in de middag vaak een merienda, een moment voor een tussendoortje, plaats.

Bekende Spaanse gerechten zijn onder andere gazpacho, paella en tortilla de patata. Voor de maaltijden eten Spanjaarden af en toe kleine hapjes, die we kennen onder de naam tapas.

 

De Spaanse keuken uitproberen?

Bekijk nu de Discovery-tab voor Spaanse restaurants in Lelystad. Door middel van deze vernieuwende functie vind je altijd de keuken die bij jou en je trek past. Zo ontdek je het lekkerste eten, ook als je even geen zin hebt in Spaans bestellen.

Als je eenmaal gekozen hebt, kun je je bestelling meteen online afronden. Je kiest of je het eten afgeleverd wil krijgen of wil ophalen bij het restaurant in Lelystad. Tot slot kies je of je online of contant wil betalen. Meer hoef je niet te doen. De lekkerste gerechten van restaurantkwaliteit worden direct aan huis geleverd! Het enige wat je hoeft te doen, is wachten.