Surinaams bestellen in Lelystad.

De Surinaamse keuken is een van de meest uitgebreide keukens van Zuid-Amerika. Van bakkeljauw tot roti, van bruinen bonen met rijst tot cassave, de Surinaamse keuken heeft voor ieder wat wils en is ook in Lelystad te bestellen via EetSmakelijk.nl

Download nu de app

De Surinaamse veelzijdigheid.

De bevolking van Suriname is afkomstig uit bijna alle delen van de wereld. Hierdoor is, in verloop van tijd, een ontzettend brede keuken ontstaan. In de verschillende Surinaamse gerechten treffen we zo invloeden vanuit de Indiase, Indonesische, Chinese en Nederlandse keuken. In het begin kookten de verschillende bevolkingsgroepen nog hun eigen voedsel: immigranten vanuit China kookten Chinese maaltijden, immigranten vanuit Nederland kookten Nederlandse maaltijden, maar langzaam kwam er ook interesse voor het eten van de andere bevolkingsgroepen. Nederlandse immigranten gingen Indiase gerechten maken en omgekeerd. De nieuwe gerechten die zo ontstonden, werden weer vermengd met de traditioneel Surinaamse gerechten en zo ontstond de keuken die we vandaag kennen als de Surinaamse keuken.

 

Bekende gerechten uit de Surinaamse keuken.

De kans is groot dat je ze kent, maar misschien weet je niet dat de volgende gerechten rechtstreeks of gedeeltelijk uit de Surinaamse keuken komen:

  • Rijst met kousenband
  • Bruine bonen met rijst
  • Roti
  • Nasi goreng
  • Bami
  • Pom
  • Moksimeti
  • Bakeljauw

Loopt het water je ook al in de mond bij het lezen van deze gerechten? Dan bestel je via EetSmakelijk.nl snel en gemakkelijk je favoriete Surinaamse gerechten in Lelystad.

 

De Surinaamse keuken uitproberen?

Bekijk nu de Discovery-tab voor Surinaamse restaurants in Lelystad. Door middel van deze vernieuwende functie vind je altijd de keuken die bij jou en je trek past. Zo ontdek je het lekkerste eten, ook als je even geen zin hebt in Surinaams bestellen.

Als je eenmaal gekozen hebt, kun je je bestelling meteen online afronden. Je kiest of je het eten afgeleverd wil krijgen of wil ophalen bij het restaurant in Lelystad. Tot slot kies je of je online of contant wil betalen. Meer hoef je niet te doen. De lekkerste gerechten van restaurantkwaliteit worden direct aan huis geleverd! Het enige wat je hoeft te doen, is wachten.