Sushi bestellen in Lelystad.

Sushi wordt steeds meer en meer besteld, zo ook in Lelystad. Zo eten we tegenwoordig allemaal massaal Californian rolls en Ebi Maki. Ook op EetSmakelijk.nl zien we dat sushi steeds populairder wordt. Zin om vanavond gezellig sushi te eten, maar te moe of brak om naar een sushirestaurant te gaan? Beloon jezelf door sushi in Lelystad te bestellen en aan huis te laten bezorgen.

Download nu de app

Verschillende soorten sushi om te bestellen

Sushi bestaat uit een combinatie van een aantal ingrediënten. Het belangrijkste ingrediënt is misschien wel de plakkerige rijst, die meshi genoemd wordt. Door de kleverigheid van de rijst, blijft deze goed kneedbaar en blijven de andere ingrediënten aan de rijst plakken. Als de rijst bereid is, smaakt deze, door het gebruik van rijstazijn, licht zuur. Naast rijst is een bekend onderdeel van de sushi het zeewier, dat tot vellen gesneden wordt en beter bekend is als nori.

De andere ingrediënten kunnen ontzettend uiteenlopen. Traditioneel gebruikt men rauwe vis als hoofdingrediënt, maar tegenwoordig ontstaan er ook veel variaties waarbij men groenten, fruit of zeewier gebruikt als ingrediënten. De bekendste soort sushi die je kunt bestellen is maki, wat letterlijk zoiets als gerold betekent. Andere soorten sushi zijn nigiri, oshi, inari en chirashi. Al deze verschillende soorten sushi bestel je via EetSmakelijk.nl!

Het beste van de sushi ontdekken

Heb je zin in sushi, maar weet je niet precies bij welk restaurant je zulke gerechten kunt krijgen of heb je geen zin om weer dezelfde soort sushi te bestellen? Daar hebben we iets op bedacht! Via Discovery ontdek je namelijk met een druk op de knop de lekkerste gerechten, van wok tot tapas, van Italiaans tot Japans: niks is te gek en alles kan. Download nu onze app, om meteen gebruik te maken van deze en andere extra functionaliteiten.