Turks bestellen in Lelystad.

De Turkse keuken is ontzettend veelzijdig. Van kofte tot kebab, van baklava tot mezes, de Turkse keuken omvat een breed scala aan verschillende gerechten, die je niet tegenkomt in andere keukens. Ook in Lelystad proef je de unieke smaken van de Turkse keuken. Je bestelt de lekkerste Turkse gerechten in Lelystad eenvoudig en snel via EetSmakelijk!

Download nu de app

De Turkse keuken, een fusie van verschillende keukens.

Eten vormt een belangrijk onderdeel van de Turkse cultuur, die ontstaan is tijdens het Ottomaanse rijk. Een groot gedeelte van de Turkse keuken stamt ook nog uit deze tijd en is later vermengd geraakt met de Aziatische keuken, de keukens uit het Midden-Oosten, de Oost-Europese keuken en de keukens van de Balkan. De Turkse keuken is niet in heel Turkije hetzelfde. Zo eet men in het Aziatische gedeelte van Turkije vaak rijst, maar eet men in het Europese gedeelte veel Bulgur. Ook wordt vis veel meer gegeten in het Aziatische gedeelte dan in het Europese deel. In tegenstelling tot hoe het lijkt, zijn gerechten zoals kebab vaak geen onderdeel van een traditionele Turkse maaltijd. Dit soort gerechten is vooral populair geraakt onder Turkse emigranten.

 

Geschiedenis van de Turkse keuken.

Zoals eerder al vermeld is de Turkse keuken ontzettend breed en beïnvloed door veel andere volken. Dit heeft eigenlijk drie redenen. Allereerst komt het door de vele invasies van vreemde volkeren, die allemaal hun eigen kookstijl en ingrediënten achtergelaten hebben binnen de grenzen van het moderne Turkije. Ten tweede komt het door de grote veroveringsdrift van de Ottomaanse bevolking, waardoor ze steeds in aanraking kwamen met nieuwe culturen, keukens en eetgewoontes. Ten derde ligt Turkije op een ideale plek voor de verbouwing van bijvoorbeeld groente, fruit en graan. Een gedeelte van Turkije ligt namelijk in de zogeheten Vruchtbare Halvemaan, waar het weinig, maar wel regelmatig regent. In de prehistorie is in deze Vruchtbare Halvemaan het concept van landbouw bedacht en uitgevonden.

 

Kun je niet kiezen?

Van Turkse pizza tot kapsalon, bij EetSmakelijk ontdek je de lekkerste gerechten via onze Discovery-functie! Door middel van deze vernieuwende functie vind je altijd de keuken die bij jou en je trek past. Zo vindt je het lekkerste eten in Lelystad en omstreken, ook als je even geen zin hebt in Turks bestellen.

Als je eenmaal gekozen hebt, kun je je bestelling meteen online afronden. Je kiest of je het eten afgeleverd wil krijgen of wil ophalen en je kiest of je online of contant wil betalen. Meer hoef je niet te doen. De lekkerste gerechten van restaurantkwaliteit worden direct aan huis geleverd! Het enige wat je hoeft te doen, is wachten.