Vietnamees bestellen in Lelystad.

Wie aan Vietnam denkt, denkt aan de gigantische heuvels met daarop honderden rijstvelden. Het is dan ook niet verrassend te noemen dat het belangrijkste ingrediënt van een gemiddelde Vietnamese maaltijd de rijst is. In Nederland staat de Vietnamese keuken daarnaast bekend om een ander, heerlijk gerecht: de loempia. In bijna iedere stad is er wel een plek waar je deze heerlijke gefrituurde snacks kunt halen. Op EetSmakelijk.nl bestel je in Lelystad de lekkerste Vietnamese gerechten bij je favoriete restaurants.

Download nu de app

Geschiedenis van de Vietnamese keuken

De Vietnamese keuken staat, zoals veel Aziatische keukens, bekend om de combinatie van de vijf fundamentele smaaksensaties. Daarnaast maakt men vaak gebruik van verse ingrediënten en maakt men, net zoals in de Japanse keuken, weinig gebruik van olie en melkproducten. Mede dankzij de vier periodes van Chinese overheersingen in Vietnam, is de Vietnamese keuken erg beïnvloed door de Chinese keuken en de traditionele Chinese geneeskunde.

Tijdens de Nguyễn-dynastie werden de beste koks van het land geselecteerd om te koken voor de koning. Elke dag bestond uit drie eetmomenten. Een ontbijt, bestaande uit 12 gerechten, en een lunch en een avondmaal, beide bestaande uit 66 gerechten. Belangrijke gerechten voor de koning waren tổ yến, vogelnestsoep en vi cá, haaienvinnen. Hoewel deze gerechten tegenwoordig niet meer onomstreden zijn, worden ze nog altijd geserveerd bij traditionele Vietnamese maaltijden.

 

Andere Aziatische keukens

Bij EetSmakelijk hebben we in Lelystad naast de Vietnamese keuken nog veel meer aangesloten Aziatische restaurants. Zo bestel je ook JapansThaisChineesIndonesisch of Indiaas via onze applicatie. Deze keukens zijn sterk beïnvloed door het boeddhisme, het hindoeïsme en de islam. De smaken in de Aziatische keuken zijn vaak gedefinieerd en gebalanceerd. Die balans komt voort uit de Aziatische cultuur, waarin we het streven naar balans terug zien in bijvoorbeeld het Chinese principe van Yin en yang en de Japanse culinaire term ‘umami’, de vijfde basissmaak.

 

Kun je niet kiezen?

Dat snappen we wel. De Aziatische keuken heeft natuurlijk een hoop te bieden: van noedels tot sushi, van Peking eend tot pittige curry. Gelukkig hebben we daar iets op bedacht! Door middel van onze Discovery-functie vind je altijd de keuken die bij jou en je trek past. Zo vindt je het lekkerste eten, ook als je even geen zin hebt in Vietnamees bestellen.

Als je eenmaal gekozen hebt, kun je je bestelling meteen online afronden. Je kiest of je het eten afgeleverd wil krijgen of wil ophalen en je kiest of je online of contant wil betalen. Meer hoef je niet te doen. De lekkerste gerechten van restaurantkwaliteit worden direct aan huis geleverd! Het enige wat je hoeft te doen, is wachten.