Wok bestellen in Lelystad.

Sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog is de wok een steeds populaire eetgelegenheid in Nederland geworden. Tijdens het wokken of roerbakken worden allerlei gesneden ingrediënten zoals groenten, vlees, kip en vis, binnen een paar minuten gebakken op hoog vuur in een gietijzeren pan, gevuld met olie. Doordat alle ingrediënten binnen een paar minuten bereid worden, blijven veel voedingswaarden bewaard. Wokken is daarom niet alleen ontzettend lekker, maar ook gezond!

Bij wokrestaurants kun je vaak traditioneel meer krijgen dan alleen wokgerechten. Zo serveert men er ook gerechten uit de Indonesische keuken en worden er bijvoorbeeld noedels klaargemaakt. Benieuwd wat de restaurants in jouw buurt te bieden hebben? Via EetSmakelijk.nl bestel je gemakkelijk en snel de lekkerste wokgerechten in Lelystad!

Download nu de app

Wat is Wok?

Wokgerechten ontstonden eeuwen geleden in China als een vorm van kostenbesparing. Rondom de Chinese stad Kanton groeide maar weinig hout. Om toch te kunnen koken, besloten ze om met het kleine beetje hout dat ze hadden, zo efficiënt mogelijk om te springen. Zo ontstond de kooktechniek die we tot op de dag van vandaag nog kennen als wokken.

Er zijn twee soorten manieren om te wokken: op lage temperatuur en op hoge temperatuur. Als je wokgerechten bestelt die op lage temperatuur zijn bereid, moet je niet denken dat je ze zomaar kunt eten. De temperatuur van de olie bij het koken ligt namelijk tussen de 160 en 240 °C, bij de hoge temperatuur moet je helemaal oppassen: het is niet ongewoon dat temperaturen daar oplopen tot meer dan 650 °C.

 

Het beste van de wok ontdekken.

Heb je zin in wok, maar weet je niet precies bij welk restaurant je zulke gerechten kunt krijgen of heb je geen zin om weer hetzelfde wokgerecht te bestellen? Daar hebben we iets op bedacht! Via Discovery ontdek je namelijk met een druk op de knop de lekkerste gerechten, van wok tot tapas, van Italiaans tot Japans: niks is te gek en alles kan. Download nu onze app, om meteen gebruik te maken van deze en andere extra functionaliteiten.