Lelystadse restaurants exclusief beschikbaar via EetSmakelijk.nl

LELYSTAD – Een grote hoeveelheid restaurants in Lelystad is aanstaande donderdag alleen beschikbaar op EetSmakelijk.nl – het lokale bezorginitiatief uit de provincie Flevoland. Dat doen ze zodat ze geen percentage van hun omzet hoeven af te staan aan andere bestelplatforms.

 “Over bestellingen die ondernemers via EetSmakelijk.nl ontvangen, betalen zij geen commissiepercentage, zoals bij andere platforms wel het geval is,” aldus Michael Sluijmer, eigenaar van EetSmakelijk.

Het bedrijf, dat in 2018 werd opgericht in Lelystad, sprak in de afgelopen weken veel met ondernemers. “Onder andere over de maatregelen en wat het voor ze betekent, maar ook over manieren waarop we ze konden ondersteunen in deze tijd. Uit die gesprekken is deze actie ontstaan.”

De deelnemende restaurants zijn op donderdag 28 januari slechts beschikbaar op EetSmakelijk.nl. Op andere platforms worden zij tijdelijk gesloten.

“We hopen dat men de weg weet te vinden naar ons platform. Daarmee steunen ze de lokale horecaondernemers namelijk enorm. We zijn het enige platform dat duurzaam samenwerkt met de restaurants en dat echt hier in Flevoland is ontstaan.”

Op de vraag of er meer van dit soort exclusieve dagen aan zitten te komen, wilde het bedrijf geen antwoord geven. Michael Sluijmer glimlacht: “we gaan het zien”.

Dit bericht verscheen eerder als persbericht in verschillende Flevolandse nieuwsbladen.