Extra maatregelen en adviezen voor maaltijdbezorgers

Eerder vandaag hebben we alle aangesloten restaurants een update gestuurd met hierbij een aanvullend pakket aan maatregelen en adviezen. Graag brengen we je op de hoogte van wat we doen om de verspreiding van het COVID-19 coronavirus tegen te gaan.

Laten we allereerst stellen dat we de berichten van het RIVM op de voet volgen. Indien er extra maatregelen genomen worden door het kabinet of het RIVM, dan zullen we ons maatregelenpakket onder de loep nemen. Op dit moment zien we geen reden om vergaande maatregelen te nemen. Zelf hebben we bijvoorbeeld geen bezorgers in dienst. Wel hebben we alle aangesloten restaurants de volgende adviezen meegegeven:

  1. Het virus verspreidt zich voornamelijk door lichamelijk contact. Vermijd contact tussen bezorger en besteller. Een goede optie is om het eten bij de deur te zetten en vervolgens aan te bellen. Zo hoef je het niet af te geven aan de kant en hou je een veilige afstand.
  2. Werknemers die last hebben van griepverschijnselen, in welke mate dan ook, met of zonder koorts, worden door het kabinet verzocht om thuis te blijven. Indien medewerkers met griepverschijnselen toch op werk verschijnen, dienen deze direct naar huis gestuurd te worden.
  3. Wees extra aandachtig op persoonlijke hygiëne. We weten allemaal hoe belangrijk hygiëne in de horeca, maar met dit virus is elk stukje aandacht goed. Een gemiddeld mens zit tientallen keren per dag aan zijn gezicht. Was je handen vaker dan normaal en probeer contact met het gezicht volledig te vermijden.
  4. Inmiddels is bekend geworden dat het virus ook een onbekend aantal uur buiten het lichaam kan overleven. We adviseren om, ten minste tot 31 maart, geen contant geld te accepteren.

Ook op kantoor aan het Havendiep nemen we de adviezen van het RIVM over. We werken, waar mogelijk, thuis, zorgen voor voldoende afstand tussen collega’s en letten extra op onze persoonlijke hygiëne. We zeggen altijd dat iedereen welkom is om een kopje koffie te komen doen, maar ook dat is de komende weken even niet het geval. Afspraken die niet noodzakelijk zijn, vermijden we zolang de maatregelen van het kabinet gelden.

Ook jou, als besteller, willen we vragen om te helpen de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo vragen we je om ervoor te kiezen om contactloos te betalen wanneer je een bestelling plaatst. Hou daarnaast altijd gepaste afstand bij het aannemen van de bestelling en vermijd direct fysiek contact met de bezorger.